


ZAPRASZAMY RÓWNIEŻ DO KONTAKTU Z NAMI
I SKŁADANIA ZAMÓWIEŃ TELEFONICZNIE
062/769-30-14
062/769-30-89
Jelita
Naturalne wieprzowe stosowane się przy produkcji kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych przeznaczonych do bezpośredniego spożycia, do gotowania lub grillowania.
Przeznaczone są do użytku domowego jak i przemysłowego.
Jelita są wysokiej jakości, mają równy kaliber oraz mocną strukturę.
***
Osłonka barierowa
Ma typowe zastosowanie do produkcji kiełbas i innych produktów żywnościowych poddawanych obróbce termicznej tj. mielonka, mortadela.
Osłonka barierowa przeznaczona wyłącznie do produktów surowych lub parzonych.
Nie należy stosować osłonki do produktów wymagających wędzenia.
***
Osłonka poliamidowa
Bezbarwna, jednowarstwowa, bardzo wytrzymała, nie przepuszcza pary wodnej, tlenu i promieni UV, chroni przed utratą wagi, aromatu i koloru.
Nadaje wędlinie kształt i wygląd.
Zapewnia doskonałe przyleganie osłonki do farszu, posiada dużą odporność na działania mechaniczne.
***
Nici wędliniarskie
Bawełniane białe - do pieczenia, gotowania, peklowania, wędzenia.
Służą do ręcznego wiązania mięs przeznaczonych do wędzenia, parzenia rolad na czas pieczenia.
Naturalne materiały pozwalają na obróbkę cieplną mięsa ( do 300°C) bez zmiany aromatu i smaku.
Sznurek jest wytrzymały, mięso można powiesić na haku.
***
Nici wędliniarskie białe 100 g

Nici bawełniane są najczęściej stosowanymi nićmi w przemyśle wędliniarskim.
Produkowane przez nas nici mają wysoką wytrzymałość na zrywanie i są produkowane z najwyższej jakości przędz bawełnianych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nici wędliniarskie białe 500 g

Nici bawełniane są najczęściej stosowanymi nićmi w przemyśle wędliniarskim.
Produkowane przez nas nici mają wysoką wytrzymałość na zrywanie i są produkowane z najwyższej jakości przędz bawełnianych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Osłonki białkowe 5 m

Produkty te znajdują zastosowanie przy produkcji małych, średnich i dużych kiełbas oraz innych wyrobów wędliniarskich wędzonych i parzonych, takich jak:
- żywiecka,
- krakowska,
- szynkowa,
- golonkowa,
- tatrzańska,
- kabanosy,
- jałowcowa,
- kanapkowa.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Osłonki poliamidowe 5m

Osłonki jednowarstwowe, przeznaczone do produkcji wyrobów o wysokiej temperaturze przetwarzania.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Siatka wędliniarska Classic 5 m

Siatka CLASSIC to najczęściej stosowana siatka elastyczna do pieczenia, gotowania bądź wędzenia wędlin. Wszystkie siatki CLASSIC wykonane są z nici gumowych i przędzy poliestrowej, które spełniają wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Do wyboru kolor biały lub czerwony.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin